Toate la timpul lor



Niciodată nu am avut ca obiectiv clar şi precis căsătoria şi copiii. După mine puteam trăi liniştită înntr-un parteneriat domestic (parcă sună mai bine decât concubinaj). Nu te ţine o hârtie lângă cineva, ba mai mult am văzut în multe cazuri că mai mult strică, iar copilul poate să meargă la şcoală liniştit şi dacă nu are acelaşi nume de familie ca al mamei. Hai să scoatem capul din ţărână şi să ne uităm în jurul nostru. Sunt sute, mii de familii tradiţionale nefuncţionale, aşa cum sunt mii de familii fără acte, formate dintr-un părinte şi copil/copii, bunici şi nepoţi, soţi divorţati care fac totul pentru fericirea copilui, mai vesel că nu îi mai vede cum se ceartă etc...

Dar uite că de dragul omului care mi-a fost iubit, amant, prieten, am spus DA atunci când a pus marea întrebare. El este mai conservator şi cum pentru mine nu avea prea tare importanţă hârtia am zis să-i fac hatârul, dar cu condiţia să nu facem circul cu care suntem obişnuiţi la nunţile româneşti. Aşa că fără rochia clasică de mireasă, fără coc şi fără tocuri, fără horă în faţa blocului/porţii, fără învelit şi dezvelit, fără niciun obicei (spre disperarea familiei) luaţi de mână, însoţiţi de extrem de mulţi apropiaţi (nu ne aşteptam să bată atâta drum) am pornit spre o mănăstire uitată de lume de la graniţa Oltului cu Teleormanul. Nu suntem bisericoşi, nici măcar credincioşi, să zicem că suntem agnostici, aşa că am ales locul respectiv chiar dacă am bătut 100 de km numai dus pentru că e un peisaj pitoresc şi pentru că stareţul este uman, nu e popa ăla care să te rupă de bani, apreciată o glumă bună, mai spune un banc, joacă table şi are un vin de excepţie. Se vede că a locuit o vreme în străinătate, nu e închistat de dogme şi nici aere de mare trimis al Domnului nu are. 

Şi uite că a trecut un an jumate de când ne-am luat pentru vecie şi am aflat că vom fi părinţi. Am fost luaţi prin surprindere căci încercam de vreo 3 ani. Chiar ne resemnasem că nu ne iese şi luam în calcul inseminarea in vitro. S-a întâmplat fix când am renunţat la analize, suplimente şi vitamine de toate felurile, teste de ovulaţie, sex programat şi stat cu cracii în sus după. Ne-am lăsat duşi de val, de simţămintele noastre, am stat cu cracii în sus de plăcere şi uite că o inimioară îmi bate în pântece. 

Aşa că toate se întâmpla atunci când le vine timpul...










 

Comments

Popular Posts